Intervju med synfarer Helge Gisholt

1) Si litt om deg selv, Helge.

Jeg er 52, begynte i OK Skeidi i 1983 (1985). (Bamble IF 1983-1985, OK Skeidi ble stiftet 1985).

Synfaring og karttegning har jeg hatt som hovedgesjeft i 12 år, før det ca 10 år på hobby og deltidsbasis. Det første kartet jeg laget til mesterskap var NM-sprint i Horten i 2006, og dette ble det første året som heltidstegner.

Etter det har det blitt diverse, bl.a følgende; NM-Sprint Larvik 2008, NM-junior stafett Porsgrunn 2009, NM-uke Beitostølen 2010, HL for yngre Beitostølen 2011 og 2017, NM sprint og NC Skien 2013, VM jr. sprint, mellomdistanse og stafett Rauland 2015, WC Halden 2015, NM sprint Tønsberg 2015, HL for yngre Konnerud 2016, NM-uke Vegårshei 2018. Jeg har tegnet mange kart til Sørlandsgaloppen opp igjennom årene.

2) Om dine forventninger og første inntrykk av terrenget

Forventningene til terrenget var at det ville være fint, og første inntrykket ga også den opplevelsen.

3) Hva likte du best ved oppdraget/terrenget ?

Det var oversiktlig og ganske god sikt, fint terreng.

4) Vil du fremheve noen spesielle trekk ved terrenget ?

Terrenget er typisk lettløpt med åpen glissen skog, med åpne myrer og innslag av berg i dagen. En del stein ligger i terrenget, det er noen stup-rekker lokalisert i nord-syd retning enkelte steder. Lite vegetasjon med nedsatt løpbarhet. Området strekker seg med en skråli ned mot Drammen nord og med flatere og småkuperte partier i områdene fra Marivann/Gravningen og syd-østover forbi Goliaten og til områdene ved Tverken .

5) Utfordringer under synfaring

Det ble å generalisere mer på steiner og grå felt fra den forrige utgaven, dvs at normen på 1m høyde er fulgt generelt på steinhøyder. Mange av steinene på forrige kartet ble i alle fall ikke med. Terrenget er slakt og hellende mange steder og dermed var posisjonsnøyaktighet ifra laserkurver noe lavere. Laser avstandsmåler ble benyttet flittig som hjelpemiddel.

6) Tidsbruk

I august og september 2013 så medgikk det ca 220 timer på å synfare området på ca 7km2,  Dvs ca 31-32t pr km2.

7) Tips til løpere

Til løpere er det kanskje bare å si at man kommer til en naturperle i Drammensmarka, et slags drømmeterreng for o-løpere.  Det er nok spesielt viktig å holde kontroll på retning og kurs i slakt hellende områder og orientere godt etter de detaljene man finner.
Nyt turen, det vil bli flotte opplevelser selv om sola har gått ned, og mørket har lagt seg i skogen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s