Intervju med Maren J. Haverstad

Maren
Foto: @ntnuiorientering

Det har gått halvannet år siden forrige NM-natt. Hun kom inn først til veksling fra 1. etappe på Nighthawk i august. Det tyder på at hun har oppskriften til en bra gjennomføring.

– Husker du på ditt første natt-løp/trening ?
Jeg husker nok ikke nøyaktig hva som var min første natt-trening eller løp, men husker godt da det var parløp som gjaldt og hvor skummelt, men samtidig spennende det var.

– Hva synes du om terrenget som venter deg i Drammen ?
Terrenget grenser til favorittområdet mitt når det gjelder å løpe langtur. Synes det er skikkelig fint med den glisene furuskogen og åpne myrene.

– Hvordan har det gått med forberedelsene ?
Jeg har tatt frem lykta for sesongen og begynner å komme i nattmodus, men merker at motivasjonen og kroppen har vært litt så som så etter NM-uka.

– Hva synes du er det morsomste med nattorientering ?
Jeg har alltid vært best teknisk og ikke like sterk fysisk/rask. På natta føler jeg at orienteringa er ekstra viktig og at noe av forskjellene fysisk blir litt hvisket ut. Jeg tror nok kombinasjonen med at det er ekstra krevende teknisk og at det er litt spennede/skummelt med mørket (om man har litt for god fantasi…) gjør at mestringsfølelsen hver gang man treffer postene er veldig høy, og gjør dermed nattorientering ekstremt morsomt.

– Hva må til for å kunne vinne i år ?
Man må nok løpe et løp tilnærmet uten feil for å stå øverst på pallen i år. Jeg har troa på at det er et terreng som mange kan ha gode sjanser til å løpe uten for mange feil, samtidig som det fort kan gå mye tid om man først mister kontrollen. Min erfaring fra NM natt som dame/jente er at man kommer høyt opp på resultatlista om man gjennomfører et godt teknisk løp selv om man fysisk kanskje ikke har sin beste dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s