Intervju med Håkon J. Westergård

 

Håkon-Jarvis-Westergård-beskjært.jpg
Foto: Anita, sunnidrett.no

Turen har kommet til intervjuet med regjerende mester på herresiden Håkon, J. Westergård.

– Det har gått halvannet år siden forrige NM-natt. I år deltok du både på Tiomila og Jukola. I Nynäshamn hadde du 3. beste tid på 7. etappe. I sommer kom i du mål på 3000m med den sterke tiden 8:22 på Oslo Sommerstevne. I Latvia ble du den beste norske med 13. plass på sprint. I Vegårshei ble det 5. plass både i lang- og i mellomdistansen. Imponerende allsidighet. Hvordan får du det til ?Allsidigheten kommer nok mest av at jeg trener allsidig gjennom vinteren – jeg trener bane hver uke men har også tyngre intervaller i forbindelse med skogsløping. Før VM hadde jeg et veldig spesifikt sprintopplegg som gjorde at jeg utviklet bra toppfart som resulterte i en fin tid på 3000m. Før NM hadde jeg et veldig spesifikt opplegg for skog og det gav også resultater.

– Husker du ditt første natt-løp/trening ?
Mitt første nattløp var i Bergen en meget mørk og regnfull aften – mer husker jeg ikke.

– Hva synes du om terrenget som venter deg i Drammen ?
Jeg forventer et raskt og krevende terreng, og det blir en del downhill – så jeg tror det blir viktig å tørre å ha full kontroll og ikke tenke på farten.

– Hvordan har det gått med forberedelsene ?
Forberedelsene går så som så. Jeg har fått en skade nå som jeg håper er over til NM.

– Hva synes du er det morsomste med nattorientering ?
Det gøyeste med nattorientering er selvfølgelig det å se refleksen på avstand og ha kontroll selv om det er mørkt.

– Hva må til for å kunne vinne i år ?
For å vinne må jeg løpe feilfritt og effektivt. Jeg vet det er mange som trener mye mer natt enn meg så jeg må levere taktisk og teknisk om jeg skal klare å vinne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s